Over

TotaalRenovatie

TotaalRenovatie
Wie zijn huis renoveert heeft hulp nodig van een echte vakman om zijn of haar woning 100% op de persoonlijke behoeften af te stemmen. Zijn de gewenste plannen wel uitvoerbaar? En waar moet je rekening mee houden als je bepaalde zaken wilt uitvoeren? Allemaal vragen die je jezelf kan stellen. Daarom zal Birgen Rogiers je door het renovatieproces begeleiden en geeft hij je advies omtrent de uit te voeren werken. Daarnaast voert Birgen de nodige technische werken zelf uit zodat jouw woning aan alle technische vereisten voldoet.
Offerte aanvragen

Over

Badkamers A tot Z

Badkamers A tot Z
Ben je van plan om je badkamer een grondige make-over te geven? Dan ben je bij Birgen Rogiers aan het juiste adres. Samen met jou bekijk ik de verschillende mogelijkheden van de renovatie of vernieuwing en bekijk ik welke oplossingen voor jou het beste zijn. Ik sta in voor zowel de voorbereidende werken zoals het plaatsen van de nodige leidingen en technische installaties als voor de volledige afwerking van uw badkamer met het plaatsen van faience tegels en badkamermeubels. Hiervoor werk ik samen met een vast team aannemers.
Offerte aanvragen

Over

Centrale Verwarming

Centrale Verwarming
Centrale verwarming is onmisbaar in elke woning. Het zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling in huis en in de meeste gevallen ook voor het warm water. Welke soort verwarming je moet kiezen, hangt af van de energiebron (aardgas, stookolie) en de toestellen die je wenst te gebruiken. Elk systeem heeft z’n voor- en nadelen en brengt andere kosten met zich mee. Birgen Rogiers helpt je bij deze keuze graag op weg. Voor de verschillende systemen verwijzen we naar de andere artikels op deze pagina.
Offerte aanvragen

Over

Ventilatiesystemen

Ventilatiesystemen
Om gezond te kunnen leven heeft een mens voldoende verse lucht nodig. En ook een woning heeft gezonde lucht nodig. Want zonder goeie ventilatie krijg je al snel vocht- of schimmelproblemen wat dan weer effect heeft op je persoonlijke gezondheid. Daarom is sinds 2006 een ventilatiesysteem verplicht bij nieuwbouw en grondige renovaties. Birgen Rogiers heeft zich gespecialiseerd in de installatie van mechanische systemen die ofwel de luchttoevoer of -aanvoer regelen of een combinatie van beide. Welk systeem voor jouw woning het meest geschikt is, bekijk ik graag samen met jou.
Offerte aanvragen

Over

Gascondensatieketel

Gascondensatieketel
Als je op zoek bent naar een groot rendement en warmtecomfort, dan is een gascondensatieketel een goeie keuze. Condensatieketels op gas maken niet alleen optimaal gebruik van de geleverde energie, maar benutten in tegenstelling tot traditionele ketels ook de warmte in de rookgassen, die anders door de schoorsteen verdwijnt. Op die manier maken ze meer nuttige warmte vrij en gebruiken deze om je woning op te warmen. Als gevolg hiervan verbruik je minder brandstof (in dit geval aardgas).
Offerte aanvragen

Over

Vloerverwarming

Vloerverwarming
Meer en meer mensen laten vloerverwarming installeren. Het is dan ook een uiterst comfortabele en onzichtbare manier om te verwarmen. Hierdoor kan je de volledige vloeroppervlakte benutten. Maar het grootste voordeel van vloerverwarming is de lage energiekost. Het systeem vergt een lagere watertemperatuur dan radiatoren waardoor jouw stookkosten lager liggen. Wie kiest voor vloerverwarming heeft keuze uit vloerverwarming nat systeem of droog systeem. Bij het nat systeem worden de buizen rechtstreeks in de chape geïnstalleerd. Het droog systeem daarentegen maakt gebruik van buizen in voorgevormde isolatieplaten. Hierdoor is er minder inbouwhoogte nodig waardoor het systeem vooral bij renovatieprojecten wordt ingezet.
Offerte aanvragen

Over

Waterverzachters

Waterverzachters
Een waterverzachter zorgt ervoor dat je kalkaanslag in je huishoudtoestellen en waterleidingen vermijdt. Het systeem wordt geplaatst in de kelder of garage waar het stadswater binnenkomt en verwijdert kalk door het gebruik van zout. Na die reiniging is het water kalkvrij en klaar voor huishoudelijk gebruik. Het water voelt en smaakt veel aangenamer en bovendien zal je ook geen tijd meer moeten spenderen aan het ontkalken van machines of andere installaties. Birgen Rogiers staat je bij in de keuze van waterverzachter en staat in voor de installatie ervan.
Offerte aanvragen

Over

Zonneboilers

Zonneboilers
Met een zonneboiler kan je dankzij de energie van de zon je sanitair water verwarmen. Door speciale collectoren op je dak te plaatsen wordt de warmte van de zon geabsorbeerd. Die warmte wordt opgevangen door een vloeistof in de collectoren. Die vloeistof stroomt door de kleine buisjes naar de warmtewisselaar in een opslagvat met water. Het warme water in dit opslagvat kan je gebruiken voor alle huishoudelijke taken. Tijdens de zomermaanden kan de zonneboiler instaan voor de volledige productie van warm water. In de winter is vaak een combinatie nodig met andere traditionele verwarmingsketels. Ik geef je graag de nodige hulp bij de installatie van het systeem.
Offerte aanvragen

Laat ons praten over jouw toekomstige project